in

Efterårs aktiviteter

September og frem til oktober er en skøn efterårstid med plads til hygge og samvær med familien. Sommerferien er vel afsluttet – alle er vi tilbage i hverdagen gang – nu glæder vi os til efterårsferien.

For mig er efteråret lig kastanjetid

I mit barndomshjem havde vi ude i haven et kæmpe kastanjetræ. Jeg kan stadig huske den skønne duft om efteråret, når der var tændt op i brændeovnen og min mor gik og rev nedfaldende blade sammen, mens vi børn gik og samlede kastanjer sammen til at lave flotte kastanjedyr af.
Jeg har desværre ikke selv et stort kastanjetræ i min have – så hvert efterår går den helt store kastanjejagt ind – så vi kan finde et godt kastanjetræ, og samle mange flotte kastanjer sammen. Herhjemme er kastanjeedderkopper populære valg, hvor mine piger vælger garn i flotte farver og skaber de mest utrolige mønstre – flotte er de og vældig søde og dekorative. Det er virkelig en god efterårs aktivitet som børnene elsker at hygge med.

hverdag

Til at lave kastanjedyr skal man bruge:

Kastanjer
Syl
Tændstikker(kan købes i hobbybutikker uden svovl)
Garn i flotte farver
Fantasi

Efteråret byder tit på regn, blæst og kold vind

Dage hvor man bare har lyst til at hygge indenfor i samværet med familien.

Her er lidt ting som vi elsker at hygge med hjemme i efteråret.

  • Dryppe med stearinlys – lav flotte stearinmønstre i vand – Kom vand i en skål, tænd et farvet stearinlys og hold det vandret over skålen – og dryp ned i vandet. Man kan skifte stearinlys ud efter ønske om ny farve til sit mønster.
  • Byg en hule indenfor – Mine børn elsker at bygge huler især indenfor, de har en fantastisk fantasi, de fremtryller hurtigt en hyggelig hule, bare ved at bruge et bord, nogle puder, tæpper og vores dyner. De laver tit en hyggelig læsehule.
  • Læs bøger sammen – En rigtig kold efterårsdag bliver bare meget mere hyggelig og rar, når man sidder under en dyne med nogle gode bøger. Børn holder meget af højtlæsning. Altid oplagt ide at tage sine børn med på biblioteket.
  • Spil brætspil

I vores tid med computerspil, Nintendo, Playstation og andre elektroniske spillekonsoller, er det min erfaring at børn på trods af de mange tilbud og spændende input, stadig har brug for børnespil, altså ganske almindelige brætspil, hvor man som familie hygger og spiller efter regler. Jeg kan blandt andet anbefale Ludo, kryds og bolle, Kinaskat.

At lege med modellervoks har altid været populær eller lav en portion trylledej. Børn elsker at forme og skabe fantasifulde figur.
Regnvand er sjovt
Børn elsker at lege med vand – når det rigtigt regner – giv børnene regntøj og gummistøvler på og lad dem hoppe i vandpytterne, og se hvem der kan lave de største plask.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Sjove lege – Børns udvikling – Dukke

Sofa med chaiselong